Schutting plaatsen

Wanneer u overweegt te gaan voor een schutting plaatsen, dan is het raadzaam het volgende in acht te nemen voordat u hieraan begint.

U dient te overwegen wat het doel van de schutting is, waar de schutting moet komen, hoe lang u wilt dat de schutting blijft staan, hoe snel u de schutting plaatsen klaar wilt hebben en wat het mag gaan kosten.

Een schutting plaatsen kunt u door vaklieden laten uitvoeren of u kunt ervoor kiezen om zelf te gaan voor een schutting plaatsen.

In het eerste geval zal het sneller gaan, maar betaald u wel de loonkosten. Ook wanneer u kiest voor bepaalde materialen om te gebruiken bij het schutting plaatsen zult u vaklui in moeten schakelen. Een betonnen schuttingsdeel kunt u niet zelf tillen maar zult u met een kraan op de plek moeten zetten. Maar ook een gemetselde schutting is lastig te plaatsen door uzelf. Als u tenminste zelf geen vakman bent. Daarnaast begonnen we met het doel en de levensduur van de schutting. Als u een veilige afscheiding wilt waar niemand overheen kan dan zult u een andere schutting moeten maken dan een lage houten afscheiding van 1 meter hoog. En hout gaat minder lang mee dan steen. Allemaal zaken die u niet moet vergeten bij een schutting plaatsen.